Posjeta i predavanje Binoda Chaudharyja, milijardera sa Forbesove liste, na UNSA

U ime rektora prof. dr. Rifata Škrijelja, pozivamo vas da prisustvujete posjeti gospodina BINODA CHAUDHARYJA Univerzitetu u Sarajevu i predavanju koje će održati za naše studente i akademsku zajednicu U PETAK 10. MAJA 2019. GODINE U 10
SATI u svečanoj sali Univerziteta u Sarajevu.

Studenti Sarajevskog univerziteta će imati priliku čuti inspirativnu priču prvog nepalskog milijardera o snovima, borbi i uspjehu, kao I priliku da postave pitanja gospodinu Chaudharyju.

Binod Chaudhary je prvi nepalski milijarder na Forbesovoj listi milijardera, na kojoj se nalazi od 2013. godine. Vlasnik je i
predsjednik kompanije CG Corp Global (www.cgcorpglobal.com),multinacionalnog konglomerata od 122 kompanije na pet kontinenata i sa76 uglednih brandova na globalnom tržištu. Međunarodni ugled u industriji robe široke potrošnje ostvario je kao čovjek koji stoji iza Wai Wai nudli, najčuvenijeg branda Chaudhary grupe. Njegovi poslovni interesi usmjereni su i na oblast elektronike, hotelijerstva, infrastrukture, obrazovanja, telekomunikacija i nekretnina.

Gospodina Chaudharyja smatraju jednim od najvećih filantropa današnjice. Zapažena su njegova ulaganja u obrazovanje i osnaživanje žena, a 2015. godine našao se na naslovnoj strani Forbes Asia kao jedan od „40 outstanding givers in the world” jer je milione uložio u obnovu zemlje i gradnju kuća, poslije razornog zemljotresa koji je pogodio Nepal.

Autor je inspirativne autobiografije „Making it big”. Knjiga je do sada objavljena na više jezika, a promocije su održane u cijeloj Aziji, u Americi, te Britaniji. U Srbiji i Crnoj Gori knjiga je objavljena pod naslovom „Osvajanje vrhova”, a očekuje se izdanje ove knjige i u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Please follow and like us:

You may also like...

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial