O Centru za karijere

Centar za razvoj karijere je mjesto za pružanje pomoći studentima tokom studiranja ali i nakon završetka studija, vezanu za informisanje, savjetovanje dodatne oblike edukacije, podršku učinkovitijem studiranju, umrežavanje studenata i poslodavaca, i druge oblike pomoći vezane uz razvoj karijere i ličnih vještina studenata.

Centar za razvoj karijere zadužen je za povezivanje studenata Fakulteta za upravu s tržištem rada i kvalitetnu realizaciju studentske prakse prema planu i programu studija. Fakultet za upravu snažan naglasak stavlja na praktični aspekt studijskog programa pa tako Centar za razvoj karijera igra važnu ulogu u samoj organizaciji stručne prakse, sve s ciljem kako bi se studentima osiguralo da, po završetku studija, budu spremni za samostalno djelovanje na tržištu rada.

Savjetovanje u sklopu Centra organizirano je kao grupna i individualna aktivnost koja pomaže studentima da lakše savladaju određene poteškoće na koje nailaze tokom studiranja, a jesu ili mogu biti povezane s njihovim profesionalnim usavršavanjem.

Scroll to Top